Čtvrtek: Jak moc nás ovládá reklama?

23. říjen 2014

Ovlivňuje vás reklama? Sáhnete v obchodě po nějakém výrobku proto, že je vám jeho jméno povědomé? Dá se v dnešní době reklamě vyhnout? Jak si vybíráte jídlo, oblečení, kosmetiku, nábytek nebo cokoliv jiného? Podle čeho se orientujete? Potřebují kvalitní výrobky reklamu?

Reklama na nás číhá na každém kroku - ve schránce, v novinách, u silnic, v rádiu i televizi. Také u nás doma, např. na výrobcích, které na svých obalech lákají ke koupi dalšího zboží. Reklama je všudypřítomná a často nás ovlivňuje podprahově, aniž bychom si to sami uvědomovali. V obchodě tak sáhneme po tom krému, jehož název nám je povědomý. Ale povědomý je jen proto, že jsme si, chtě nechtě, zapamatovali reklamu, kterou jsme viděli už několikrát. Reklamě se vyhnout nedá, ale dá se vyhnout jejím důsledkům?


autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.