Čtvrtek: Vaše setkání s magií

30. duben 2015

Věříte, že existovaly nebo ještě existují čarodějnice? Setkali jste se v životě s černou magií? Zkoušeli jste vyvolávat duchy? Účastníte se pálení čarodějnic?

Možná, že jste četli Kaplického román Kladivo na čarodějnice, kde se čarodějnické procesy vyloženě účelově vymýšlely. Ale, jak se říká, není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. Myslíte si, že si čarodějnice jen tak najednou někdo vymyslel? Třeba jste se v životě setkali s něčím, co čarodějnictvím aspoň drobet zavánělo. Měli jste dojem, že vidíte ducha? Zkusili jste někdy sami nějaké magické kouzlo?


autor: Roman Stupka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.