Dagmar Patrasová: Od Xenie ke Sněhové královně

13. říjen 2014

Zlá princezna Xenie v seriálu Arabela a Káťa jako dívka z budoucnosti v dalším televizním hitu Návštěvníci – to jsou role, kterými se Dagmar Patrasová nesmazatelně zapsala do srdcí diváků, především těch dětských. A dětem zůstala věrná do dneška. I nový muzikál Sněhová královna, který se začal hrát v pražském divadle Hybernia, je určen především dětskému divákovi.

Muzikál Sněhová královna byl napsán na základě alba, které Dagmar Patrasová nazpívala už před více než dvanácti léty. Pro divadelní prkna ho upravili manželé Jan a Alena Pixovi. V hlavních rolích se kromě Dagmar Patrasové objevují ještě Mahulena Bočanová, Vlasta Žehrová nebo Martina Pártlová. V muzikálu hrají a zpívají také Anna a Felix Slováčkovi, kteří hudební a divadelní nadání po rodičích rozhodně nezapřou.

Dagmar Patrasová jako Sněhová královna

Felix Slováček ml. je talentovaný klavírista, klarinetista a dirigent. Výborně zpívá a má angažmá v divadle Semafor. „Měl svoje telecí léta, kdy raději někde lítal s klukama, ale přinutila jsem ho, aby se učil, cvičil na klavír a dneska je za to rád,“ říká Dagmar Patrasová. Anička prý byla jiná. Sama si dělala úkoly a cvičila bez přemlouvání. Nyní je v 4. ročníku konzervatoře a nejvíce ze všeho by jí v budoucnu bavil film. „Jsem pyšná na svoje děti, ať se jim daří nebo nedaří,“ svěřuje se Dagmar Patrasová.

Felix Slováček ml.

Málokdo ví, že Dagmar měla už od studentských let stálé angažmá v divadle Semafor. „Semafor je moje velká láska dodnes. Vedle konzervatoře byl pro mě další velikou školou,“ říká herečka a vyjmenovává hry, v kterých účinkovala - Sladký život blázna Vincka, Kytice, Bludička, Vetešník, Kdyby tisíc klarinetů a další. Dnes chodí do Semaforu především jako divačka na představení, v kterých hraje její syn a je moc šťastná, jak rodinná tradice pokračuje.

Záznam celého rozhovoru najdete pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

autor: iko
Spustit audio