Dobít si na výletě elektrokolo? Na Sušicku to není problém

10. červenec 2022 17:16, aktualizováno

Kde jsou elektrokola, měly by být i dobíjecí stanice. Spolek Destinace Sušicko před sezonou instalovala sedm nových dobíjecích stanic. Najdeme je na turisticky zajímavých místech, třeba na Vogeslangu u Kašperských Hor, v zámeckém parku v Žichovicích nebo malé vesničce Frymburk.

Dobíjecí místo na elektrokola

Spolek Destinace Sušicko nainstaloval před létem sedm dobíjecích stanic na různých místech Pošumaví. Místa, kde jsou dobíjecí stanice umístěny, jsou vybrána tak, aby se turisté při dobíjení kola zabavili. „Buď je to někde u restaurace, pivovaru nebo u nějaké památky, případně naučné stezky,“ vysvětlila Veronika Kočí z organizace Destinace Sušicko. Všechny dobíjecí stanice jsou zaneseny v Mapy.cz.

Nabít si elektrokolo je možné zadarmo

Pokud si cyklista nevozí svou vlastní nabíječku, je možné si ji zapůjčit. Přímo na desce dobíjecí stanice je vždy informace o tom, kde je možné získat kabely k zapůjčení. „Máme tady výstupy na nabíječky Shimano, Bosh a univerzální porty plus také klasické zásuvky,“ sdělila Veronika Kočí.

Organizace Destinace Sušicko se snaží ukazovat Pošumaví jako zajímavý turistický region. Sušicko je poměrně kopcovité, a protože elektrokola patří ke stále oblíbenějším dopravním prostředkům, neměly by zde chybět dobíjecí stanice. Destinace Sušicko chystá instalaci dalších stanic a na svých webových stránkách zveřejňuje také tipy na výlety.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio