Dušená kapusta s bramborem

podle paní Miloslavy z Chodova.

Suroviny:

  • 1 kg kapusty
  • 30 dkg brambor
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • drcený kmín
  • pepř
  • 5 dkg másla
  • 1 polévková lžíce hladké mouky 

Postup:

Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, přidáme drcený kmín, podlijeme teplou vodou a povaříme, aby kapusta spadla.

Přidáme nakrájené brambory, osolíme a necháme asi 15 minut dusit. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jíšku přidáme do kapusty, necháme provařit. Dochutíme česnekem, pepřem a provaříme.

Můžeme podávat s uzeným masem, uzeninou, karbanátkem apod.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.