Elektrotechnická průmyslovka v Plzni už 30 let pořádá kurzy pro nové žáky

31. srpen 2023 14:15, aktualizováno

Už 30 let pořádá Střední průmyslová škola elektrotechnická v Plzni přípravný kurz pro nové žáky. Ti se při něm seznamují a navazují vztahy. Kurz škola nazvala Nulák.

Přípravný kurz pro nové žáky Střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni

Až příští pondělí usednou studenti poprvé do lavic Střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni, budou už se docela dobře znát. Právě v těchto dnech jsou totiž na přípravném kurzu, kterému se říká Nulák. „Hledali jsme, vzhledem k tomu, že jsme elektroprůmyslovka, název, který by trochu souvisel s elektřinou a zároveň s tím, že studenti jdou do prvního ročníku,“ vysvětluje jeden z pořadatelů kurzů Milan Holub.

Přípravný kurz pro nové žáky Střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni

Žáci prvních ročníků se takzvaně otrkají, najdou si kamarády, poznají své přednosti i dovednosti a také názory spolužáků. Veškeré seznamovací aktivity na adaptačním kurzu slouží k tomu, aby se děti aklimatizovaly, navzájem se poznaly a tím se nastavilo příjemné klima třídy. „Je pro nás důležité, aby se na kurzu udělal základ dobré party na celé čtyři roky studia. Snažíme se, aby tu každý ze studentů dostal příležitost v něčem vyniknout,“ říká Milan Holub.

Škola Nuláky pořádá už 30 let. Letos se kurzu zúčastní přes 300 nových žáků. Celkem za všechny roky jich prošlo Nuláky už skoro 6 800.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio