Fest Čistá Plzeň ukáže návštěvníkům, jak správně nakládat s odpadem

25. říjen 2019 10:35

Dají se ještě znovu využít plasty, hliník nebo staré kartony od nápojů? Odpověď nejen na tyto otázky se lidé dozví na sobotní akci Fest Čistá Plzeň.

„Cílem je především zamyslet se nad tím, jak můžeme vytvářet méně odpadu, a pokud už ho vytvoříme, jak s ním správně naložit,“ říká Otakar Horák, ředitel společnosti Čistá Plzeň.

Po úspěchu na červnovém festivalu Industry Open připravuje městská společnost Čistá Plzeň další akci pro veřejnost. I tentokrát si v jejím areálu v ulici Edvarda Beneše 23 budete moci prohlédnout popelářské vozy a další svozovou techniku.

Děti si budou moci vyklopit popelnici nebo se vyřádit na recyklovaném hřišti. Samozřejmě, že se bude vysvětlovat správné třídění odpadu. „Návštěvníkům ukážeme i náš důmyslný software, které řídí vývoz odpadu po celé Plzni,“ slibuje Otakar Horák.

Bude se recyklovat a opravovat

V jednotlivých tvůrčích dílnách se budete moci přesvědčit o tom, že celá řada věcí, které se chystáte vyhodit, se dá ještě opravit anebo jim můžete najít další využití. Vyrobíte si hudební nástroj z plechovek, míček z plastové drti nebo sliz pod odborným dohledem zástupců Vodárny Plzeň. V rámci programu Fest Čistá Plzeň si můžete opravit nebo nechat opravit pochroumané hračky, kola, nábytek či elektrospotřebiče.

Součástí programu budou také prohlídky návštěvnického centra spalovny ZEVO Plzeň v Chotíkově, kam bude jezdit přímo z areálu Čisté Plzně autobus. Ten vás odveze pochopitelně zase zpátky. Přesné informace najdete na adrese cistaplzen.cz.

Celodenní program se koná v sobotu 26. října a je pro všechny zdarma. Začíná se v 10 a skončí v 17 hodin.

autoři: Karolína Sedláková , iko
Spustit audio