Fotbalista Řepka opustil vězení, strávil v něm přes sedm měsíců

6. leden 2020 11:00

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka opustil borskou věznici v Plzni. Ve vězení strávil 226 dní, víc než třetinu trestu za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na jeho druhou exmanželku a maření úředního rozhodnutí. O podmíněném propuštění dnes v neveřejném řízení rozhodl Krajský soud v Plzni a do věznice zaslal příslušný příkaz.

Řepka z borské věznice vyšel kolem 14:10. Přede dveřmi na něj čekala jeho přítelkyně Kateřina Kristelová, objala se s ním a odjeli spolu v červeném autě. S novináři nemluvili. Řepkovo propuštění se dnes možná protáhlo kvůli tomu, že pracoval mimo věznici v pekárně v Kaznějově na Plzeňsku.

Plzeňský krajský soud při rozhodnutí o propuštění Řepkovi uložil zkušební dobu na tři roky, dohled probačního úředníka a povinnost, aby v rámci svých možností uhradil ve zkušební době způsobenou škodu 430.000 Kč.

„Byly splněny veškeré zákonné podmínky pro vydání daného rozhodnutí,“ uvedla k verdiktu mluvčí krajského soudu Lucie Jíchová. Konkrétněji se k odůvodnění rozhodnutí soudu nevyjádřila.

Šestačtyřicetiletého Řepku loni poslaly soudy do vězení na dva a půl roku. Od 30 měsíců vězení se mu odečetlo 293 dní za 293 odpracovaných hodin veřejně prospěšných prací. Do vězení v Praze-Ruzyni nastoupil Řepka loni 27. května, do borské věznice v Plzni ho Vězeňská služba převezla v červnu.

autor: Martina Klímová | zdroj: ČTK

Nejnovější zprávy