Globus otevřel komplex v Chotíkově

Jedenáctý hypermarket v ČR otevřela v Chotíkově u Plzně německá společnost Globus. Obří komplex, údajně jeden z největších v ČR, má prodejní plochu 13.000 metrů čtverečních. Včetně vybavení přišel na necelou miliardu korun. Je určen pro spádovou oblast 85.000 obyvatel - hlavně pro obyvatele největšího plzeňského sídliště Lochotín a obce na Plzni-severu až k městu Stříbro na Tachovsku. Velkoprodejna vznikla na severním okraji Plzně na výpadovce na Karlovy Vary.

Hypermarket se zcela novým designem nabízí potravinářské výrobky i nepotravinářský sortiment a zboží pro kutily, zahrádkáře a domácnost v prodejně Baumarkt. Baumarkt byl od roku 1998 do poloviny dubna v nedaleké Studentské ulici. Tuto budovu Globus prodá.

Nákup

Nový komplex bude jeden z největších v Plzni a největší na nejlidnatějším prvním obvodu, kam patří Lochotín, Vinice, Bolevec a Roudná. Srovnatelný je s Tescem na Rokycanské a na Borech, Olympia Centrem v Plzni-Černicích a Kauflandem ve středu Plzně.

Na počet občanů Lochotína bylo dosud ve vztahu k jiným obvodům obchodních ploch málo. Hypermarket zaměstná 450 vlastních lidí, dalších 130 najde práci u nájemců v obchodních pasáži a ve službách.

Nákup

Globus má řeznictví s 50 lidmi, které zajistí přes 90 procent vlastních výrobků nabízených ve velkoprodejně. V hypermarketu je také pekařství, poblíž parkoviště se 1400 místy je čerpací stanice a myčka. Obchod otevírá denně od 08:00 do 21:00. V patnáctiminutových intervalech k němu zajíždí autobus číslo 30. Vlastní spoj Globus nechystá.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio