I ledviny mají svůj den...
V měsíci březnu si připomínáme Světový den ledvin, a tak se na ně tentokrát podíváme z pohledu výživy. Jaké jsou zásady diety při onemocnění ledvin? Kdy je třeba začít se speciální dietou? Jakou roli má sodík a tekutiny a jak je to s příjmem vitaminů? Na tyto otázky odpovídá dietní sestra Jaroslava Kreuzbergová. Ptá se Květa Bodollová.
V čem je nemoc tolik nebezpečná, jaké jsou její rizikové faktory a co přinášejí moderní trendy v léčbě tohoto onemocnění? Nejen o tom hovoří pneumolog MUDr. Stanislav Kos a zároveň odpovídá na vaše dotazy. Moderuje Květa Bodollová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?