I ledviny mají svůj den...

20. březen 2019

V měsíci březnu si připomínáme Světový den ledvin, a tak se na ně tentokrát podíváme z pohledu výživy. Jaké jsou zásady diety při onemocnění ledvin? Kdy je třeba začít se speciální dietou? Jakou roli má sodík a tekutiny a jak je to s příjmem vitaminů? Na tyto otázky odpovídá dietní sestra Jaroslava Kreuzbergová. Ptá se Květa Bodollová.

V čem je nemoc tolik nebezpečná, jaké jsou její rizikové faktory a co přinášejí moderní trendy v léčbě tohoto onemocnění? Nejen o tom hovoří pneumolog MUDr. Stanislav Kos a zároveň odpovídá na vaše dotazy. Moderuje Květa Bodollová.

autor: Květa Bodollová | zdroj:
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?