I letos můžete poslat dopis Ježíškovi do Železné Rudy

9. prosinec 2014

Také letos mohou lidé posílat dopis Ježíškovi do Železné Rudy. Už tradičně tam totiž funguje Ježíškova pošta, ve které Vám orazítkují vánoční přání speciálním razítkem a zašlou na požadovanou adresu. Ježíškovu poštu otevírají v tamním informačním centru v době adventu pravidelně už několik let.

Letošní novinkou je, že Ježíškova pošta používá dvě rozdílná razítka. Je to proto, že lidé občas nenechají na pohlednicích nebo přáních místo, kam by se razítko mohlo dát. Takže původní razítko je velké kulaté a to nové je menší a oválné. V obou je vyobrazený zabalený dáreček a samozřejmě nápis "Ježíškova pošta, Železná Ruda". I když je sice teď v infocentru k dispozici i menší razítko, bylo by dobré, aby l na přáních raději zůstal dostatečný volný prostor.

Letošní zajímavostí je, že ubývají dopisy, ve kterých píšou děti Ježíškovi, co by si přály pod stromečkem. I když samozřejmě i takové dopisy chodí. Převládají prý ale pohlednice nebo vánoční přání.

Orazítkovaná pošta se odesílá do celé republiky, ale také do sousedních zemí a přání s razítkem Ježíškovy pošty ze Železné Rudy putovalo dokonce i do Ameriky a Austrálie.

Jak napsat Ježíškovi

Pošlete v obálce nadepsaný, ofrankovaný pohled nebo ofrankovanou obálku s přáním, v informačním centru je orazítkují speciálním razítkem a odešlou na požadovanou adresu. I když se infocentrum před dvěma lety přestěhovalo, někdo stále píše na starou adresu. Dopisy se sice dostanou tam, kam mají, ale pro jistotu už raději pište adresu novou: Ježíškova pošta, Klostermannovo náměstí 295, 340 04 Železná Ruda.

A důležitá informace - přáníčka musí do Železné Rudy dorazit nejpozději do pátku 19. prosince, a to proto, aby se pak už orazítkovaná dostala k adresátovi ještě do Vánoc.

autor: en
Spustit audio