Imperial Karlovy Vary se může pochlubit moderními balneoprovozy

Modernizaci balneoprovozů za zhruba 35 milionů korun dokončila karlovarská lázeňská a hotelová společnost Imperial. Jejich obnova byla současně poslední etapou celkové rekonstrukce Spa hotelu Imperial, která si od roku 2003 vyžádala přes 300 milionů korun. Dalších asi 138 milionů korun vynaložila společnost na obnovu sanatoria Sanssouci.

Balneoprovozy v Imperialu sloužily svým účelům více než 30 let. Z původních prostor a zařízení nezůstalo při rekonstrukci zachováno v podstatě nic. Práce začaly v polovině ledna. Průběžně se do nich zapojilo na 150 lidí. Za čtyři týdny už vešli do nových prostor první hosté.

koupel

Při modernizaci balneoprovozů dodavatelské firmy například vyměnily 1500 metrů čtverečních obkladů, všude je nové osvětlení a protiskluzové povrchy. Kompletně se obměnily interiéry a zejména pak balneotechnologie. Největší proměnou prošel bazén, ve kterém je místo původních kachlíků moderní nerezová bazénová vana.

bazén v lázních

Dnes prý splňují balneoprovozy v Imperialu nejnáročnější kritéria kladená na tento druh zařízení. Zvětšil se také rozsah poskytovaných služeb. Rozšířily se masérny a přibyly nové procedury, což znamená i vytvoření nových pracovních míst.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio