Jak vyrobit originální přáníčko k novému roku nebo k narozeninám? Nabízíme návod

29. prosinec 2020

Kdo rád něco tvoří, jistě si už zkusil svá originální přáníčka. Většinou se dělají k svátku a narozeninám, často také na vánoční svátky nebo jako novoročenka. Postup je jednoduchý, jak prozradila Hana Veselá ze Stříbra, které dokáže v několika minutách přáníčko vyrobit.

Základem je čistý papír jakékoliv barvy a velikosti. Nejvíce se ale dělají přáníčko v rozměru A6, tedy ve velikosti notýsku. Na tento papír přilepíme další, ale menšího formátu a jiné barvy. Než jej přilepíme, můžeme jej prostřihat, nebo prohnat tak zvaným strojem Big shot, což je miniaturní lis, do kterého můžete dát protlačovací šablony různých motivů, nebo dokáže také motiv tlakem vyříznout. Pokud jej nemáte, nevadí, nůžkami či tlakem vytvoříte podobná kouzla. Pak už jen pokračujete dále přízdobami, nalepíte si například stuhu, nějaký nápis (možno použít razítka), můžete přidat lesklé krystalky.

Efekt 3D vytvoříte pěnovou lepenkou

Kdo by chtěl mít přáníčko jakoby vrstvené, může vrstvy podlepovat pěnovou oboustrannou lepenkou. Tím se přáníčko stane zajímavějším. Kdo lepí i stuhu, měl by konce opálit zapalovačem, aby se netřepily. Zdobit lze čímkoliv. A může to být i cokoliv z přírody, třeba vylisovaný lístek, květ nebo část plodů. Každé přáníčko je pak originální a udělá radost jak k novému roku, tak o narozeninách.

Spustit audio