Jehla na pivě
podle paní Hanky z Chebu
Suroviny:
600g kuřecích prsou
200g šunkového salámu
200g tvrdého sýra
150g žampionů
100ml piva
2 papriky
2 vejce
hladká mouka
grilovací koření
pepř, sůl, olej
Postup:
Prsíčka nakrájíme na menší kousky, posypeme grilovacím kořením a na oleji opečeme z obou stran. Salám, sýr a papriku nakrájíme na kostky. Na špejle střídavě napichujeme maso, sýr, salám, papriku a žampiony. Jehly osolíme,okořeníme. Z piva, mouky a vajec uděláme těstíčko, jehly v něm obalíme a usmažíme na oleji ze všech stran.
Přílohy:
bramborová kaše, šťouchané brambory, opečené brambory, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.