Kamióny zdrží ve Stříbře objížďka

6. listopad 2023 22:21, aktualizováno

Kamionová a autobusová doprava ve Stříbře je na několik měsíců odkláněna přes severní předměstí, spojnice mezi jižní a severní částí je totiž dlouhodobě uzavřena. Děje se tak kvůli dlouho očekáváné opravě starého mostu U Jána v ulici 28. října. Ten je v havarijním stavu a rekonstrukce vyžaduje uzavření pro vozidla nad 5 tun.

Byla vybudována objízdná trasa, která vede z Revoluční ulice do Třešňové, v také části došlo také k úpravám parkovacích míst a značení. Obyvatelé severního předměstí nejsou nadšení. Bojí se, aby těžká doprava neponičila jejich okolí, že třeba budou mít problém v přecházení komunikace, nebo že zde bude velký hluk. V Třešňové ulici je navíc dům pro seniory s pečovatelskou službou, v lokalitě žijí mladé rodiny s dětmi a také se tam nachází nové rodinné domky. Lidé se navíc bojí, aby tam tato doprava nezůstala trvale.

Podle starosty Martina Záhoře se lidé nemusí ničeho obávat. "Hledali jsme řešení řadu let, a toto bylo nejschůdnější. Lidé se nemusí obávat, po opravě mostu, což by mělo být do konce července 2024, se vše vrátí k normálu. Teď je to tak, že novou spojnici mohou využívat všichni, jak vozidla nad 5 tun, tak samozřejmě řidiči osobních vozidel. Stejnou cestou bude jezdit i MHD, zastávky zůstávají v této čtvrti na stejných místech. Co se týče mostu U Jána, mohou projíždět osobní vozy a pro chodce je vyznačena trasa pouze po jedné straně mostu, takže lidé budou muset popojít o pár metrů dále," vysvětlil starosta a prosí všechny stříbrské obyvatele o trpělivost.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio