Kapela Úsměv z Horní Břízy je v plzeňském rozhlasovém studiu stále jako doma

25. červen 2019

Za 60 let svého působení se zařadil mezi nejlepší české folklorní soubory. V plzeňském studiu Českého rozhlasu natočil přes 250 nahrávek, které jsou trvalou součástí rozhlasového archivu. Soubor Úsměv nepřestává rozdávat radost lidovými písničkami, tancem a muzikou ze západních Čech. Kapela souboru byla nedávno hostem pořadu „U muziky s Plzeňáky“ a dokázala, že v rozhlasovém studiu jí to stále svědčí – poslechněte si celý záznam jejího koncertu!

Koncert proběhl jako veřejná rozhlasová nahrávka pořadu „U muziky s Plzeňáky“ 4. dubna 2019 ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň. Zcela zaplněné hlediště nadšeně tleskalo oblíbené „stálici“ západočeského folklorního hnutí – kapele folklorního souboru Úsměv z Horní Břízy. Přítomný byl také sám zakladatel souboru Zdeněk Bláha, který v letošním roce oslaví 90. narozeniny.

Soubor Úsměv se od svého založení věnuje lidovým tancům, písním a hudbě především z okolí Horní Břízy, Dolnobělska, Plaska, Kralovicka a Plzeňska. Ve studiu Českého rozhlasu Plzeň tentokrát jako sólisté zazpívali Tereza Mildorfová, Lenka Turníková, Václav Dolejš, Václav Švík, Michal Polcar, Vladimír Šik a Dalibor Bárta.

Poslechněte si ve dvou dílech záznam celého koncertu!

autor: Michaela Vondráčková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.