Klára Vlasáková: Zlatá svatba. Působí jako harmonický pár, během oslavy jejich zlaté svatby ale vyjdou na povrch věci, o nichž nikdo neměl tušení

16. červen 2024

Jiří byl vždycky velkorysý, měl pochopení pro nechtěná pochybení ostatních, nikdy nikoho neodepsal, byl laskavý, přátelský, o svoji ženu celá léta starostlivě pečoval. Řeklo by se idylka. Všechno je ale možná trochu jinak.

Čte: Hana Franková
Napsala: Klára Vlasáková
Dramaturgie: Dominik Mačas
Režie: Jakub Doubrava
Natočeno: v plzeňském rozhlasovém studiu v roce 2021

Scenáristka, spisovatelka, dramaturgyně a publicistka Klára Vlasáková se narodila v roce 1990 v Českých Budějovicích. Po maturitě na gymnáziu vystudovala žurnalistiku a gender studies na Univerzitě Karlově a scenáristiku a dramaturgii na FAMU. V současné době žije v Praze. Pracuje jako dramaturgyně v České televizi. Je autorkou scénáře k filmu Běžná setkání. Pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem. Přispívá například do pořadu Názory a argumenty na ČRo Plus, kde se věnuje především sociálním a genderovým tématům. Je autorkou několika pohádek pro rozhlasového Hajaju. Pro Rádio Wave napsala scénáře k podcastům Rituál a Neklid. Přímo pro rozhlas napsala také několik povídek.

V roce 2020 coby literátka debutovala dystopickým románem Praskliny. Za příběh o společnosti, která ignoruje svou blížící se zkázu, byla nominována na Cenu Jiřího Ortena. V loňském roce jí vyšel druhý román Těla, příběh o šedesátileté žena a její dospělé dceři, příběh o emancipaci, o tom, jak se umět v každém věku přijmout a najít pro sebe nové směřování.

autor: Martina Toušková | zdroj: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio