Klatovy budou od pátku opět patřit divadlu

13. červen 2017

Už po šesté totiž budou ve městě Klatovské divadelní slavnosti. Téměř desítka divadelních spolků pobaví návštěvníky na několika různých místech Klatov.

Představení pro děti i dospělé letos v Klatovech zahraje celkem osm ochotnických spolků z Klatov a okolí. V pátek slavnosti zahájí v letním kině hra „Jen žádný sex prosím, jsme přece Britové, aneb všichni v tom jedou“, což je hodně bláznivá komedie v podání ochotníků z Plánice. Jedná se o hru určenou pro dospělého diváka.

Pro dospělé i děti

Naopak děti si mohou s rodiči v sobotu zajít na procházku na Hůrku a tam se podívat na „Kočičí pohádku“ nebo na pohádku „Strach má velké oči“. Návštěvníci se mohou těšit také na vystoupení šerm divadla Clatonia, kteří sehrají představení „Není uher jako uher“. V popisu hry se přímo uvádí, že je to výpravná ptákovina ve třech jazycích, okořeněná pravým slovenským lidovým tancem a maďarským gulášem, tudíž to bud pestrá podívaná.

A v neděli jsou v letním kině na programu čtyři představení. Tři pohádky a hororová komedie pro malé i velké „Pozor! Zlej pes baskervilskej!“ Tuto hru zahrají ochotníci z Příchovic a začátek je ve 14 hodin.

Vstupné na divadelní slavnosti v Klatovech je dobrovolné.

Program přehlídky amatérských divadelních souborů a společností:

16. 6. letní kino
18:00 Jen žádný sex, prosím, jsme přece Britové aneb všichni v tom jedou!

17. 6. klatovská Hůrka
15:00 Kočičí pohádka
16:15 Strach má velké oči
18:00 Není Uher jako Uher

18. 6. letní kino
10:00 Tomáš a Majoránka
11:00 Příběh El a Jin
13:00 Pohádka o chytrém Honzovi
14:30 Pozor! Zlej pes Baskervillskej“

autoři: en , jik
Spustit audio