Klatovy mají před sebou svůj tradiční nejrušnější víkend v roce

7. červenec 2016

Klatovská pouť, Mezinárodní folklorní festival nebo slavná výstava karafiátů. Nejen tyto oblíbené akce se konají tento víkend ve městě Klatovy.

Klatovský folklorní festival začíná ve čtvrtek a potrvá do neděle. Zúčastní se ho soubory z Čech včetně místní Šumavy a Šumavánku, Slovenska, Norska, Irska a Tchaj-wanu.


Navštivte náš rozhlasový stan!
V sobotu 9. července navštivte na klatovském festivalu (v horní části náměstí u radnice) náš rozhlasový stan! Od 10:00 do 17:00 hod vás čekají soutěže, rozhovory a vystoupení folklorních souborů. Těší se na vás moderátor Vladimír Šťovíček.

Oficiální zahájení festivalu proběhne v pátek od 17 hodina klatovském náměstí Míru. Folklorní vystoupení budou pokračovat až do pozdního večera, kdy navazující program představí české soubory. Sobota zahájí vystoupením lidových muzik od 10:30 na náměstí a bude pokračovat dětským pořadem s názvem Kdo si hraje, nezlobí od 14 hodin. Celé odpoledne se dále na hlavním pódiu ponese na folklorní vlně. Vyvrcholením celého dne i samotného festivalu bude večerní galaprogram, který začne ve 20 hodin na hlavním podiu na náměstí, v rámci kterého se představí všechny zúčastněné soubory.

Nedělní program začne tradičním průvodem všech souborů od klatovské Sokolovny. Celý festival skončí v odpoledních hodinách. Přesný kompletní program najdete zde.

Čtěte také


Hlavním organizátorem festivalu je Folklorní soubor Šumava, Folklorní spolek Šumava Klatovy ve spolupráci s městem Klatovy, TJ Sokol Klatovy za finanční podpory města Klatovy, Plzeňského kraje, ministerstva kultury ČR a Nadace Život umělce. Festival se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a starosty města Klatovy Rudolfa Salvetra.

Desítky klasických i moderních adrenalinových pouťových atrakcí najdete o víkendu na Erbenově náměstí v Klatovech. Na náměstí Míru bude staročeský trh a tradiční výstava karafiátů je přístupná v zahradě proti muzeu. A to ještě pořád není všechno. V muzeu můžete vidět expozici krásné strážovské krajky, součástí pouti bude i výstava drobného zvířectva v areálu Na Pazderně nebo výstava motocyklů ve Vídeňské ulici.

Za zmínku jistě stojí i mše svatá, kterou budou v sobotu od 15 hodin v arciděkanském kostele sloužit kardinál Miloslav Vlk a František Radkovský.

V neděli v 16 hodin se pak na hřišti Na Rozvoji utká ve fotbalu Stará garda SK Klatovy 1898 s Klubem fotbalových internacionálů ČR.

autor: iko
Spustit audio