Klatovy projde růžový Avon pochod

4. červen 2019 13:03

V Klatovech připravují  růžový pochod na podporu boje proti rakovině prsu. Městem projde tuto sobotu už poosmé.

Již poosmé projde přes Klatovy růžový Avon pochod na podporu boje proti rakovině prsu. Klatovy jsou jedním z mála měst, kde se kromě Prahy tento pochod koná. Tradičně se ho tady účastní zhruba pět set lidí a také obě jeho garantky, tedy zakladatelka sítě mamocenter v ČR, klatovská rodačka, lékařka Miroslava Skovajsová a herečka Veronika Freimannová.

Avon pochod v Klatovech

Letos bude mít akce dvě novinky: hymnu pochodu v Klatovech poprvé zazpívá  osobně její autor David Dayl a účastníci pochodu nebudou vypouštět růžové balonky, ale symbolicky se vypustí bílé holubice. Význam tohoto aktu je stejný, tedy vzpomenout na ty, kteří boj s rakovinou prohráli, a zároveň dodat podporu těm, kteří boj s touto nemocí svádějí. Stejně jako během minulých ročníků zasadí účastníci akce v Klatovech růžový keř.

Akce začne v sobotu v 11 hodin na náměstí, pochod pak vyjde ve 12 hodin a po návratu na náměstí bude program pokračovat. Kromě Davida Dayla zahraje i Úhlavnaka, představí se dětské taneční a pěvecké sbory, dům dětí a mládeže přichystal tvořivé dílny, nebude chybět foto koutek, na jednom ze stanovišť se budou vyrábět zvířátka z růžových balonků. Samozřejmě se na náměstí bude prezentovat i klatovské mamocentrum a některé místní spolky.  

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroje: Český rozhlas Plzeň , ČTK
Spustit audio