Kolinec na Klatovsku pořádá sraz rodáků

8. červenec 2011

Městys Kolinec na Klatovsku pořádá Sraz rodáků a přátel obce. Malebná pošumavská obec, která se rozprostírá v údolí říčky Ostružná, má bohatou historii, která sahá až do 12. století.

Srazy rodáků jsou většinou spojené s výročím obce nebo spolků. V Kolinci se sejdou u příležitosti potvrzení znaku a udělení praporu obce. Sraz pořádá Úřad městyse Kolinec, Sbor dobrovolných hasičů a Tělovýchovná jednota Sokol Kolinec, kteří zvou všechny rodáky a přátelé, kteří mají jakýkoliv vztah k obci Kolinec. Mohou se pobavit u vzpomínek na historii městečka a prohlédnout si dnešní podobu obce.

Připraven je bohatý program. Už v pátek 8.července mohou návštěvníci zavítat do kostela sv. Jakuba, kde se od 18:00 hodin uskuteční koncert Hrádeckého chrámového sboru. Hlavní program se pak uskuteční v sobotu 9. července. Po slavnostním zahájení, které začíná ve 13:00 hodin, bude odhalena pamětní deska významného kolineckého rodáka Matyáše Borbonia, který byl na přelomu 16. a 17.století uznávaným a vyhledávaným lékařem.

V 15.30 hodin bude požehnáno praporu. Večer nebude chybět taneční zábava a vše zakončí ve 23:00 hodin ohňostroj. Připraven je i bohatý doprovodný program, jako například přátelský fotbalový zápas, různá hudební vystoupení nebo prohlídka obce a nově opravené požární zbrojnice.

autor: čer
Spustit audio