Kraslická pošta rozesílá koledníky s pomlázkou - na razítku

14. březen 2005

Velikonoční razítko začala dnes už po jedenácté používat pošta v Kraslicích na Sokolovsku. Tentokrát na něm bude nový motiv, koledník s pomlázkou, dále pak nápis pošta Kraslice a datum, které se každý den mění. Poštovní úřednice razítkem označí všechny zásilky, kterých letos opět očekávají až stovky kilogramů.

Příležitostné sváteční razítko se obměňuje každé dva roky. Letošní koledník s pomlázkou vystřídá loňskou řehtačku, vajíčka a kočičky. Autorem motivů je i tentokrát kraslický kronikář Václav Kotěšovec. V uplynulých dvou letech se počet zásilek označených velikonočním razítkem pohyboval kolem 80.000 kusů. Úřednice na poště čekají kolem 150 kilogramů zásilek denně. Zájem o jejich poštu je těší a předem se smiřují i s mozoly po rozdávání úderů tradičním ručním razítkem. Žádosti o razítko přicházejí nejen ze všech koutů naší země, ale i ze vzdálených zemí, jako například z USA a Austrálie

Logo

Zájemci o razítko mohou pohlednice s nalepenou známkou vložit do ofrankované obálky a poslat na adresu Velikonoční pošta, 358 01 Kraslice. Velikonoční razítkování potrvá do 31. března.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio