Kulturní echo

Hned čtyři výstavy začínají dnes ve Vlastivědném muzeu dr. Hostaše v Klatovech. Výstava zaměřená na folklor a lidovou tvořivost Arta populara má vernisáž v 17 hodin. Představí práce Adély Beerové, Marie Vránové a Katky Braunové. Oděvní tvorba, šperky a další objekty inspirované kulturou afrických Masajů zaplní vitríny ve vstupní hale muzea. Expozice věnovaná 3. odboji v Československu z pohledu hodnot Evropského parlamentu bude přístupná v přednáškovém sále a výstavu ze sbírek muzea s titulkem Chceš-li poznat náš kraj více, nestačí jen pohlednice, naleznete v prostoru hlavního schodiště.


Na jevišti Velkého divadla v Plzni na vás čeká Strýček Váňa. Tuto hru naposledy představilo plzeňské divadlo před téměř 50 lety. V režii Jana Buriana titulní roli hraje Antonín Procházka. (V dalších úlohách se představí Pavel Pavlovský, Andrea Černá, Štěpánka Křesťanová, Monika Švábová, Martin Stránský a další. )

Westernová hudební revue Limonádový Joe potěší návštěvníky Komorního divadla také od 19 hodin. Režie se ujal Tomáš Dvořák, který vedle členů Divadla J.K.Tyla a Divadla Alfa zapojil do inscenace také loutky.

Komediálně -detektivní kabaret Tenkrát v Chebu na západě uvádí Západočeské divadlo Cheb v 19 hodin.

KONCERTY

Katedrálu sv. Bartoloměje v Plzni rozezní v 18 hodin zpěv dětského sboru Javořičky, které doprovodí Junior orchestr Základní umělecké školy Bedřicha Smetany. Uvedeny budou intrády a koledy.

Studenti sbormistrovství katedry hudební kultury Pedagogické fakulty ZČU mají koncert v plzeńských Masných krámech v 16,30

Operní večer z cyklu Nebojte se vážné hudby je nachystán na 19,30 v klatovském HIFI klubu. Je věnován unikátním zvukovým snímkům slavných operních předeher a árií v podání neméněslavných pěvců.

POŘADY

První letošní Burianova kulturní ozdravovna se dnes koná v Západočeském muzeu. Písničkář Jan Burian bude vyprávět o svých idolech od 19 hodin.

Autorský večer s prezentací své nové knihy Rok bez února začíná pořádá básník Jan Sojka v 19 hodin v Polanově síni Knihovny města Plzně. Uvádí Vladimír Novotný, hudební doprovod zajišťují David a Jan Brabcovi.

autor: Eva Kačánová
Spustit audio

Více z pořadu