Sobotní kulturní tipy

1. listopad 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Inscenace Přátelé generace X má v 19 hodin premiéru na Malé scéně Nového divadla v Plzni. Německá dramatička Felicia Zeller ji věnovala workoholikům a nezaměstnaným. Těšit se můžete na Martina Stránského, Andreu Černou a Jana Plouhara.

Komedii populárního autora sitkomů Petra Kolečka Žena za pultem 2: Pult osobnosti přiváží do Karlových Varů pražské Divadlo Kalich. Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera uvidíte hned ve čtyřech rolích - od 19:30 hodin v Karlovarském městském divadle.

Radnická divadelní přehlídka dnes bude zahájena v Radnicích na Rokycansku. Každou listopadovou sobotu, případně pátek, od 19 hodin je v tamním kulturním domě U Růže připraveno jedno představení. Dnes to bude Amadeus Petera Shaffera v podání Rádobydivadla Klapý.

Na tradiční oživené noční prohlídky kláštera a přilehlého kostela láká od 17 hodin muzeum v Tachově. Naplánováno je jich 5, uskuteční se vždy v celou hodinu. Tentokrát se z hloubi historie vynoří proslulý kazatel Kapistrán, dětem udělá radost maňáskové divadlo.

Oživené prohlídky se dnes pod názvem Podivuhodná noc konají také na zámku v Boru u Tachova. První začíná v 17, poslední ve 22 hodin. Rezervace předem nutná.

Strašidelné hemžení čeká vás a vaše děti od 15 hodin v sokolovně v Plzni-Křimicích. Nezapomeňte si s sebou vzít lampión, se kterým se v 17 hodin průvodem vydáte do mimořádně zpřístupněného sklepení místního zámku.

Výstavu Slavné lázně Čech, Moravy a Slezska, která představuje více než 20 lázeňských míst v České republice, můžete už jen do zítřka 2. listopadu navštívit v Galerii Goethe v Mariánských Lázních.

Spustit audio