Kulturní echo

30. leden 2008

Jedinečná příležitost čeká dnes večer návštěvníky Smetanovských dnů v Plzni. Jedna z nejlepších českých houslistek Gabriela Demeterová zde symbolicky představí své letošní Vivaldi tour. Jeho součástí bude 15 až 20 koncertů, na něž se umělkyně vydá na podzim se svým Collegiem. Koncert s názvem Vivaldi 330! vnímá houslistka zároveň i jako začátek oslav, neboť v březnu uplyne 330 let od Vivaldiho narození. Gabriela Demeterová vystoupí v plzeňském Pekle od 19,30


V Západočeském muzeu v Plzni se od 16,30 koná koncert klavírního oddělení plzeňské konzervatoře.

Barock jazz Quartet -formace spojující prvky jazzu a klasické hudby koncertuje od 20 hodin v lázeňském domě Belvedere ve Františkových Lázních.

DIVADLO

Operní večer složený ze dvou jednoaktových děl - Ravelovy Španělské hodinky a z části Pucciniho triptychu - Sestra Angelika začíná ve Velkém divadle v Plzni v 19 hodin.

Komorní divadlo zve také v 19 hodin na westernovou hudební revui Limonádový Joe.

V Západočeském divadle v Chebu má derniéru hra Mirjam. Poslední představení začíná v 19 hodin.

KŘTY

Ve výstavní síni 13 v Plzni je od 16,30 hodin připraven křest knihy Jaroslavy Málkové Lampy na mostě.

Knize je věnován také program v Polanově síni Knihovny města Plzně od 19 hodin. Miroslav Morávek tu bude prezentovat knížku Jiřího Fanty Sázka

VÝSTAVY

V Domě historie Přešticka začínají dnes dvě výstavy. První je nazvána Dobré ráno a nabízí nejrůznější budíky a budíčky za soukromé sbírky. Pod titulkem Obrazy duše pak v podkroví vystavuje své obrazy plzeňská rodačka, členka činohry Národního divadla Blanka Bohdanová.

V klatovském muzeu probíhají výstavy inspirované folklorem. Ve výstavní síni do 28. března potrvá Arta Populara- expozice věnovaná folkloru a lidové tvořivosti. Ve vstupní hale si zájemci mohou také do 28. března prohlédnout výstavu Sen o Africe, která představuje oděvní tvorbu a šperky inspirované kulturou Masajů.
autor: Eva Kačánová
Spustit audio

Více z pořadu