Lékařská fakulta Karlovy univerzity v Plzni už je v novém kampusu. Studenti jsou nadšeni

4. říjen 2022 15:01, aktualizováno

Studenti lékařské fakulty v Plzni už nemusejí na výuku docházet do několika různých budov ve městě. Fakulta otevřela další část nového kampusu. Budova stála zhruba 2 miliardy korun.

Lékařská fakulta UK v Plzni

Lékařská fakulta Karlovy univerzity v Plzni zahájila akademický rok zásadní změnou. Otevřela další část nového kampusu. Historické budovy měly také svou vlastní atmosféru, ale nové posluchárny a vybavení sklízejí chválu nejen od zaměstnanců ale také od studentů.

Šestipatrová budova za téměř 2 miliardy korun nabízí moderní vybavení a špičkové technologie. Nachází se v sousedství fakultní nemocnice a díky ní už studenti nemusejí na výuku dojíždět do několika různých budov ve městě. „Je to nádherné, je to změna a je skvělé, že máme vše na jednom místě, protože předtím jsme museli stále někam přecházet,“ sdělila studentka Monika Janáčková, která si chválí i novou knihovnu v kampusu.

Po mnoha letech, kdy byla fakulta roztroušena po městě, je největším zlepšením to, že se všichni nachází na jednom místě. „Budova je stavěna přímo na míru lékařské fakultě na výuku mediků, zatímco naše předchozí budovy byly historické a pouze částečně na výuku zadaptované,“ zmínila mluvčí univerzity Barbora Černíková.

Studenti mají nyní k dispozici moderní simulační centrum, kde si na simulátorech a figurínách budou moci nacvičovat zákroky v urgentní a intenzivní medicíně. Učit se studenti mohou také v individuálních studovnách, které jsou otevřeny 24 hodin denně a nechybí ani nová menza s kavárnou.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio