Lidé chtějí i letos slavit Silvestra na horách, některé hotely v Plzeňském kraji už mají plné rezervace

2. prosinec 2014

Některé hotely a penziony v Plzeňském kraji už mají naplněnou kapacitu na Silvestra. Na Vánoce volné pokoje ještě seženete. Turisté chtějí konec roku strávit většinou na Šumavě, to hlavně Češi. Do Plzně pak jezdí slavit hlavně Němci. Situace se podle hoteliérů několik let výrazně nezměnila. Hotely a penziony v Plzeňském kraji se snaží i zachovat ceny.

Například už přes dva měsíce má vyprodáno na Vánoce i na Silvestra Parkhotel Kašperské Hory, což je lázeňský hotel pro dospělé. Většinu hostů tvoří Češi. Hotel pobyty pro závěr roku mírně zdražil. Ubytovat se na vánoční svátky i na Silvestra je ještě šance v nedalekém Hotelu Kašperk, kde většinu hostů tvoří rovněž Češi.

Čtyřhvězdičkový Hotel Srní na Šumavě je obsazen na Vánoce už více než z poloviny a stejně je na tom i nedaleký tříhvězdičkový Hotel Srní Depandance Šumava, dříve hotel Šumava. Oba hotely jsou teď uzavřeny, a to až do 19. prosince. Podle recepční jde o každoroční provozní odstávku.

Na Vánoce tvoří polovinu klientely v Srní cizinci, na Silvestra jsou tam ve většině. Hotel je na poslední den v roce už téměř obsazen. Řada pokojů je i na čekací listině, hotel ale poslední den roku zaplňuje hlavně klienty cestovních kanceláří.

Na Silvestra i na Vánoce už má plno i Hotel Rankl v obci Horská Kvilda. Obsazenost na Vánoce závisí i na tom, na jaké dny vycházejí svátky. Hotel má na závěr roku vyšší ceny než v jiném období, už několik let je ale drží na stejné úrovni.

Železná Ruda, největší zimní středisko západočeské Šumavy, je na tom s ubytováním podobně. Kapacita ubytovacích zařízení ve městě je 4 tisíce lůžek a některé z hotelů a penzionů mají na konec roku už beznadějně vyprodáno.

Spustit audio