Linecké těsto
podle Kamily Nývltové
Suroviny:
250 g hery (másla)
350 g hladké mouky
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
trochu citrónové kůry
2 žloutky
špetka soli
Postup:
Na vál prosijeme mouku a cukr, přidáme nakrájený změklý tuk, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citrónovou kůru a rychle vypracujeme těsto. Takto připravené těsto necháme odležet alespoň 1 hodinu v lednici. Vychlazené linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku o tloušťce cca 3 mm. Z těsta vykrajujeme různé tvary. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 200 °C do růžova. Po vystydnutí slepujeme marmeládou dle chuti a obalujeme v cukru.
Jde o 150 let starý rodinný recept , velmi osvědčený .
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.