Lisa Stansfield

Nejchladnější popová hvězda na planetě. Ano, tak se jí říká. Jmenuje se Lisa Stansfield, narodila se v Manchesteru a když se jí před ukončením základní školy ptal školní poradce pro budoucí profesi, čím by chtěla být a ona odpověděla, že zpěvačkou, vysmál se jí. Dodnes prodala po celém světě přes 20 miliónů desek. 

Hned si vás trochu vyzkouším: Vzpomínáte si na nezapomenutelnou píseň All Around The World? Psal se rok 1989, když jistá britská „diva“ s tímto songem vyhrávala veškeré hitparády. Díky němu také svět poznal nový kouzelný hlas, patří držitelce mnoha ocenění Lise Stansfield.

Své začátky si odvedla předtím jako zpěvačka kapely Blue Zone. Do pozornosti širšího publika se dostala v roce 1990 albem, které dosáhlo platinových pozic. Vytáhl ho tam právě hit All Around the World.

Tato píseň o hledání ztracené lásky je největším hitem Lisy Stansfield, zpěvačky bílé duše z Anglie. A tak počátkem 90. let byla už považována za britskou pěveckou stálici, která dobyla i Ameriku.

Byla jsem všude po celém světě, a nedokážu najít svého milého. Nevím kdy, nevím proč, proč odešel. Ale najdu ho, zpívá Lisa Stansfield ve své podpisové písni All Around The World.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio