Machout, kocmoud nebo rejpucel. To byly pochoutky 19. století

23. září 2021
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Machout nebo také bramborový kuba
0:00
/
0:00

Strava na plzeňském venkově byla před dvěma sty lety vlastně velice jednoduchá. Obsahovala malé množství masa, to se jedlo jen o pouti, o posvícení nebo o velkých svátcích.

Pokud netušíte, jak vypadaly a chutnaly plzeňský bác, machout, kocmoud, vošouch nebo rejpucel, vydejte se na kulinářský výlet do 19. století.

autor: Zdeněk Vejvoda | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.