Machout, kocmoud nebo rejpucel. To byly pochoutky 19. století
23. září 2021
Strava na plzeňském venkově byla před dvěma sty lety vlastně velice jednoduchá. Obsahovala malé množství masa, to se jedlo jen o pouti, o posvícení nebo o velkých svátcích.
Pokud netušíte, jak vypadaly a chutnaly plzeňský bác, machout, kocmoud, vošouch nebo rejpucel, vydejte se na kulinářský výlet do 19. století.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.