Machout, kocmoud nebo rejpucel. To byly pochoutky 19. století

23. září 2021

Strava na plzeňském venkově byla před dvěma sty lety vlastně velice jednoduchá. Obsahovala malé množství masa, to se jedlo jen o pouti, o posvícení nebo o velkých svátcích.

Pokud netušíte, jak vypadaly a chutnaly plzeňský bác, machout, kocmoud, vošouch nebo rejpucel, vydejte se na kulinářský výlet do 19. století.

autor: Zdeněk Vejvoda | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

moderátor Jan Pokorný

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.