Manželé Milada a Petr Macháčkovi tančí celý život, věk pro ně není překážkou

4. leden 2024

Manželé Milada a Petr Macháčkovi vedou společně taneční kurzy v Sokolově. Věnují se nejen dospělým, ale také mládeži. Za svou práci převzali v loňském roce dokonce i cenu Osobnosti města.

Manželé vyučují společenské tance a výchovu v Sokolově pod střechou městského domu kultury, jako pokračovatelé tanečního mistra Josefa Kábrta. Pod jejich vedením se na parketě vystřídaly už tisíce tanečníků různého věku.

Přestože je oběma přes 70 let i spolu si každý den zatančí. „Stále spolu tančíme. Doma je to trochu problém, protože prostory nejsou. Ale i tak si to vyzkoušíme. Tančíme pořád, tančíme celý život. Věk není překážkou, protože děláme i taneční kurzy pro dospělé. Tam je věkové rozhraní od 18 do 100 let,“ říká a úsměvem tanečník Petr Macháček.

Motto jejich taneční školy zní: „S tancem i hudbou je svět krásnější“. A toho se i na kurzech drží. „Smyslem tance je užít si to. Ne dokonale předvést, ale užít si ho, vychutnat, spojit s hudbou a prožít krásný večer,“ doplnila paní Milada.

Jak si zachovat vitalitu i ve vyšším věku? Proč by lidé neměli zapomínat tančit? A jak složité je, spolu zároveň pracovat i žít? Na to všechno se ptala moderátorka Tereza Švecová.

autoři: Tereza Švecová , nkr
Spustit audio