Marek Ztracený koncertoval po měsíci a půl. Obecenstvo tvořili senioři

24. duben 2020 10:30

Období bez návštěv a bez kontaktu s blízkým prožívají právě klienti všech domovů pro seniory v naší zemi. Vedení i personál domovů se je proto snaží zabavit a v poslední době jim v tom pomáhají i umělci. Vystupují pod okny zařízení, aby měli klienti nějaké zpestření. Třeba do domova Clementas do Janovic nad Úhlavou přijel zpěvák Marek Ztracený. Na zahradě zazpíval asi třiceti klientům, sestřičkám i ostatnímu personálu.

„Naši klienti už jsou dlouho sami a potřebují nějakou zábavu. My se snažíme je zabavit, aby se jim nestýskalo po rodině a aby jim nebylo smutno,“ řekla generální ředitelka domovů Clementas Renata Prokešová. „Pana Ztraceného jsme oslovili a on prostě řekl ano. Bylo to rychlé,“ doplnila ředitelka s tím, že v podobných akcích rozhodně chtějí pokračovat.

Zpěvák dostal netradiční dárek

„Jsem nadšený. Zrovna jsem sázel kytky a stromky doma na zahradě. Po měsíci a po půl mi někdo zavolal, abych zpíval a hrál. Jsem rád, že jsem se to mohl zúčastnit,“ dodal Marek Ztracený.

Klientům domova pro seniory v Janovicích nad Úhlavou zazpíval Marek Ztracený. Místo tisíců lidí teď ale zpíval jen pro zhruba třicet seniorů a ošetřující personál

„Znám ho z televize i z rozhlasu. Bylo to příjemné odpoledne. Moc děkujeme personálu, že všechno zajistili. Jsme šťastní, že jsme tu měli takovou hvězdu,“ zhodnotila vystoupení paní Božena Hofmanová.

Marek Ztracený na závěr slíbil, že přijede znovu a na oplátku dostal unikátní dárek – poukaz na umístění do domova s platností 100 let.

autoři: Jitka Englová , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio