Máte dostatek trpělivosti? Vypěstujte si vlastní chřest

Při pěstování chřestu si trpělivost prověříte, dočkáte se ho po 3 letech od výsevu. Vzhledem k tomu, že jde o zdraví prospěšnou zeleninu a přírodní afrodiziakum k tomu, určitě se vám to vyplatí.

Jak postupovat při pěstování chřestu, radí bylinkářka a pěstitelka bylin a drobného ovoce Štěpánka Janoutová. Vyjmenovává také jeho účinky na lidský organismus.

Chladné počasí letošního jara posunulo růst a kvetení většiny rostlin na pozdější dobu, než na kterou jsme zvyklí. Výjimkou nejsou ani tulipány. Kolem stovky odrůd tulipánů má na své zahradě pěstitel květin Pavel Novák. Jak se o ně stará po odkvětu?

Zveme na Výstavu kosatců a okrasných česneků do Hlavňovic na Klatovsku, na Víkend okrasných zahrad a na festival zahradničení Plzeň zraje.

Jaké výhody mají smíšené kultury rostlin? Proč na jednom záhonu pěstovat několik druhů? Které rostliny se vzájemně doplňují? O tom mluví designérka přírodních zahrad Alena Lehmannová.

Nezralé zelené vlašské ořechy každoročně mnoha různými způsoby zpracovává autorka květinových kuchařek Jana Vlková. Tentokrát přichází s receptem na sladké Svatojánské ořechy.

I houbaření na okraji Plzně přináší své výsledky. Našli jsme závojenku sadovou a choroš šupinatý. Čím se tyto jedlé houby vyznačují, přibližuje mykolog Zdeněk Hájek.

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio