Městské koupaliště v Rokycanech se chystá na letní sezónu

2. květen 2023 17:37, aktualizováno

Letní sezóna se rychle blíží a do městského koupaliště v Rokycanech už proudí voda z řeky Klabavy. Pokud to umožní počasí, první návštěvníci se tam vykoupou 1. června. I letos se mohou těšit na novinky.

Přírodní koupaliště se skluzavkou a tobogánem o rozloze 12 tisíc metrů čtverečních je druhé největší v republice a sjíždí se sem plavci z celé České republiky – loni jich bylo celkem 50 tisíc. Doprostřed koupaliště se dokonce vejde ostrůvek se vzrostlým stromem. V téměř nezměněné podobě je v provozu už od třicátých let minulého století.

Jak prozradil jeho vedoucí Zdeněk Frána, pokud bude přát počasí, napuštěné by mohlo být kompletně do konce května. „Kromě napouštění provádíme drobné nátěry na lavičkách, doplňuje se písek na vodní pískoviště, kontrolujeme hrací prvky. Čeká nás také obnova nátěrů na převlékacích kabinkách, kterých máme zhruba 250. Pro nastávající sezónu máme také připravené dvě novinky – pronajímatelé občerstvení budou muset používat vratné kelímky na nápoje a návštěvníci budou moci platit kartou přes terminál.“

Ceny za převlékací kabinky zůstanou stejné jako loni, lze si je pronajmout na celou sezónu. Vstupné na koupaliště se ale změní – vzhledem ke zdražení energií se zvýší o 20 korun, plné bude na letošní sezónu stát 100 korun, zlevněné pak 80 korun. Sezóna začne prvního června a oficiálně se uzavře na konci srpna.

autoři: Veronika Krátká , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio