Muzikál Kleopatra – Teď královnou jsem já

Přiblížíme vám muzikál Kleopatra, který se neustále s přestávkami vrací na scénu. Ode dneška běží opět v pražském divadle Broadway.

Muzikály se staly běžnou součástí našeho života. Vedle divadelních představení a promítání filmů v kinech přinášejí zajímavé rozptýlení a výbornou zábavu.

Osou českého muzikálu Kleopatra je historické téma. Není jednoduché - je rok 48 př. n. l. a Caesar, který porazil Pompeia, se stává nejmocnějším mužem Říma. Vstupuje do Egypta, do Alexandrie, a zde se setkává s bystrou, dvacetiletou dívkou, která touží po moci. Jmenuje se Kleopatra a mezi oběma vzplane láska.

Muzikál nese její jméno, jeho autory jsou Michal David, Zdeněk Borovec, Lucie Stropnická a Lou Fanánek Hagen. Premiéru měl v roce 2002 a i přes četné derniéry se hraje pořád.

Roli Kleopatry ztvárnilo už sedm zpěvaček včetně Báry Basikové, Ilony Czákové a Moniky Absolonové. Všechny tři jsou v nejznámější písni českého muzikálu Kleopatra teď královnou.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.