Na co si dát pozor při uzavírání pracovní smlouvy nebo jak založit vlastní firmu? I na to odpoví Veletrh práce a vzdělávání v Plzni

29. leden 2020 07:20

Hledáte práci, brigádu? Nebo si chcete otestovat, jaká profese by právě vám seděla? Není nic jednoduššího než vyrazit na Veletrh práce a vzdělávání. Jeho osmý ročník se v Plzni koná právě dnes.

Hledat nebo se inspirovat můžou lidé mezi 10. a 18. hodinou v hale plzeňské Lokomotivy v Plzni na Slovanech. Prezentovat se tam bude zhruba 39 firem a institucí, například Západočeská univerzita, gymnázium v Rokycanech nebo Střední zdravotnická škola v Plzni. Z firem se na akci představí třeba ČEZ, Česká pošta, Elfetex nebo Drůběžářský závod Klatovy.

Součástí veletrhu jsou také poradny a přednášky. Na nich se zájemci můžou nechat poučit o tom, na co dát pozor při uzavírání pracovní smlouvy, co musí a nemusí být v pracovní smlouvě, jak se připravit na pracovní pohovor, jak nastartovat své vlastní podnikání, ale i to, jak se zbavit trémy a být sám sebou.

První přednáška začne v 10:30 hodin, další vždy po tři čtvrtě hodině. Celý den budou návštěvníkům veletrhu k dispozici odborníci na kariérové poradenství a personální testování. Využít můžou také pracovně právní poradnu.

Ve 13 hodin se bude udělovat cena Mamma Parent Friendly. Jedná se o ocenění firem, které pro své pracovníky vytváří prostředí přátelské rodině a inspirují tak ostatní. Hodnotí se několik kritérií. Například společnost musí zaměstnávat rodiče po návratu z mateřské, umožňovat zaměstnancům pružnou pracovní dobu, částečný pracovní úvazek, sdílené pracovní místo nebo stlačený pracovní týden. Firma by měla pořádat v uvozovkách „Dětské dny“ pro zaměstnance a obdobné akce. A počítá se také vlastní školka.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio