Na Šumavě se upravují vycházkové trasy pro pěší turisty

Také nelyžaři, ale milovníci zimních procházek, si mohou užívat v těchto dnech krásy Šumavy. Správa Národního parku Šumava zavedla novinku - úpravu zimních vycházkových tras pro pěší turisty. Zatím připravila několik kilometrů kolem Modravy a v budoucnu se chystá i na další úseky.

Správa Národního parku Šumava chce tímto krokem vyjít vstříc právě zimním rekreantům, kteří nejsou vyznavači ani sjezdového lyžování ani běžeckých stop. Pěší turisté teď mohou vyrazit z Modravy na dvoukilometrovou procházku podél Modravského potoku směrem na Březník nebo na šest kilometrů dlouhý úsek na Rokytu.

Krajina v zimě

Úseky se upravují klasickou frézou a to tak, že je mohou využívat například i rodiče s dětmi v kočárku, kteří to velmi oceňují. Pochopitelně radost mají i děti, protože trasy jsou ideální pro sáňky nebo pro boby, z čehož už rodiče - v roli tahačů - asi takovou radost nemají. V každém případě Šumava je zase o krok dál - na nedostatek zimních tras pro pěší poukazovalo Regionální sdružení obcí Šumava při přípravě zimní sezony. Správa národního parku upravuje 320 kilometrů běžeckých stop a na pěší turisty dosud nemyslela A právě to chce nyní změnit

Spustit audio