Na Šumavě se v srpnu rozhodně nudit nebudete! Koná se tam řada zajímavých akcí

Povídání o československých vlčácích, poznávání pralesů nebo vázání vorů a plavení dřeva. I takovými akcemi chtějí zaujmout návštěvníky pracovníci Národního parku Šumava.

Hned první srpnový den se v Borových Ladech můžou zájemci v devět hodin ráno vydat na zhruba čtrnáct kilometrů dlouhou vycházku. Má název Knížecí Pláně včera a dnes a lidé se při ní dozvědí o historii, místopisu a přírodních poměrech této lokality.

Další akce se koná v 10 hodin na Slunečné u Prášil, kde lidé uvidí ukázky výcviku záchranářských psů, kteří jsou cvičeni k hledání ztracených lidí v horách.

Pro všechny kreativce je zase v Kašperských Horách připravená tvořivá dílna s netradičním výtvarným programem pergamano, což jsou takové papírové krajky, ale zároveň tam společně pod vedením lektorek najdou využití i pro věci, které by jinak skončily v koši. Začíná se v 14 hodin.

Hbitost i vytrvalost prověříte ve čtvrtek

Rodiny s dětmi si přijdou na své ve čtvrtek ve Stožci. Od 10 hodin čeká na malé i velké stezka s názvem Vydejte se za poznáním šumavských pralesů. Trasa je plná zábavných úkolů, při kterých si účastníci ověří své znalosti o životě v lese, ale zároveň prověří i svoji hbitost. Pracovní listy budou k vyzvednutí v informačním středisku Stožec do 14 hodin a trasa vede po zážitkové Puštíkově stezce v areálu lesních her Stožec.

Ve čtvrtek 2. srpna v deset hodin začne u informačního střediska Kvilda osmikilometrová vycházka na téma Mýty a skutečnosti o mravencích a v Kašperských Horách na 14. hodinu připravují odpoledne plné her a aktivit věnované poznávání naší největší kočkovité šelmě, kterou je rys ostrovid.

Tajemství vlčí smečky poodhalí sobota

4. srpna v sobotu Návštěvnické centrum v Srní, ve kterém je k vidění vlčí smečka, pořádá besedu o československých vlčácích, ostatně těm v žilách koluje vlčí krev a lidé se dozvědí zajímavosti o jejich životě, komunikaci, řeči těla, mimice a podobně a samozřejmě tam budou tito vlčáci i k vidění.

Velkým lákadlem bývá tradičně vázání vorů a plavení dřeva po Vchynicko- tetovském kanále. To lidé uvidí také v sobotu u Hradlového mostu Rechle nedaleko Modravy, začíná se v 10:30 a konec je naplánovaný na 15 hodinu.

autoři: en , jik
Spustit audio