Nemocnice Privamed v Plzni má novou magnetickou rezonanci

23. květen 2018

Novou magnetickou rezonanci si pořídila nemocnice Privamed v Plzni. Postavila pro ni i úplně nové pracoviště. Přístroj z roku 2006 dosloužil, a tak si nemocnice pořídila nový.

Jedná se o jeden z nejmodernějších přístrojů tohoto typu, který má špičkové parametry a opět o něco zlepší péči. To vítají i lékaři z Fakultní nemocnice, protože mohou odesílat do Privamedu na vyšetření některé méně závažné případy. 

Jak přístroj funguje?
Magnetická rezonance používá magnetické pole a je vhodná pro vyšetření mozku, páteře, velkých kloubů, jater, sleziny a všech měkkých tkání. Tělo obsahuje přes 85 procent vody, a počítačově je tak možné s vysokou rozlišovací schopností sestavit obraz vyšetřovaného člověka. A na rozdíl od známého cétéčka nemá tunel, což je výhoda pro klaustrofobní pacienty.

Radiodiagnostické oddělení se stále vylepšuje

Nové pracoviště pro magnetickou rezonanci vzniklo přístavbou pavilonu

Nové pracoviště pro magnetickou rezonanci vzniklo přístavbou jednoho z pavilonů a kromě vlastní vyšetřovny s kabinou poskytuje i moderní prostor pro pacienty a samozřejmě pro obsluhu. Nemocnice Privamed se dlouhodobě snaží o vylepšení Radiodiagnostického oddělení, vloni koupila nový skiaskopický přístroj a  otevřela moderní Centrum mamografického screeningu. Postupně vznikají i další zmodernizované prostory, kam se postupně stěhují sonografická pracovišť, a počítá se s malým sálkem pro endosonografii. Lékařům a laborantkám oddělení jsou k dispozici taky nově upravené denní místnosti se sociálním zázemím. 

Nemocnice připravuje na letošní rok i další investiční akce, například renovaci prostor Oddělení léčebné rehabilitace nebo obměnu části lůžek na všech stanicích Centra návazné péče za moderní polohovatelná lůžka. Během roku se také budou postupně opravovat komunikace uvnitř areálu nemocnice včetně chodníků a přechodů pro chodce. Vznikne i nový vjezd s ostrahou a přehlednějším informačním systémem. 

autoři: kos , Michaela Svobodová
Spustit audio