Nepomuk otestoval své úředníky na poslední chvíli. Mobilní tým sehnal až v Kutné Hoře

18. březen 2021 15:00, aktualizováno

Zaměstnanci veřejných institucí museli být otestováni na nemoc covid-19 nejpozději do středy 17. března. V Nepomuku na jižním Plzeňsku se testovalo na poslední chvíli. Mobilní testovací tým se podařilo najít až v Kutné Hoře.

Do středy 17. března musel stihnout také Nepomuk otestovat své zaměstnance na koronavirus. Vedení města se proto snažilo zajistit mobilní tým, který by mohl do Nepomuku přijet a zaměstnance úřadu otestovat. Druhou možností bylo vytvoření vlastního odběrového týmu. Nakonec se podařilo najít mobilní testovací tým až v Kutné Hoře.

Nepomuk má také několik odloučených pracovišť. Zaměstnanci živnostenského úřadu, úřadu práce a zaměstnankyně nepomuckého depozitu Západočeského muzea se testovali společně se zaměstnanci městského úřadu v Nepomuku.

Vlastní odběrový tým měla vést pracovnice sociálního odboru

S evidencí během testování pomáhala jedna ze zaměstnankyň městského úřadu, která měla v případě potřeby vést vlastní odběrový tým nepomuckého úřadu. „Vůbec jsem se nebránila tomu, že bych testovala zaměstnance úřadu. Jako zdravotnice cítím povinnost pomoct, pokud je to potřeba,“ řekla pracovnice sociálního odboru Eva Staňková.

První testování proběhlo uvnitř nepomucké radnice rychle. Během hodiny se stihlo otestovat 65 osob. Další testování na nemoc covid-19 je naplánováno na příští úterý.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio