No milk today, opustila mě dívka

Melodické, chytlavé písničky, zpívané něžným, místy až sentimentálním chlapeckým hlasem – to byla poznávací značka britské skupiny Hermann´s Hermits. V Americe byla navíc populární i proto, že měla přízvuk ze severozápadní Anglie, z Manchesteru.

Vráťme se do roku 1966. Mlékaři rozvážejí každé ráno do domů čerstvé mléko, ale u jednoho domu je najednou na papíře napsaná zpráva No Milk Today, dnes bez mléka. Kolemjdoucím se zdá tato informace docela běžná, může být mnoho důvodů, proč někdo nechce mléko, jenže pro už jen jediného obyvatele tohoto domu jde o smutné vyjádření toho, že ho právě opustila jeho dívka.

Skupina Herman´s Hermits, která píseň natočila, patřila sice k britským idolům šedesátých let, ale populárnější byla ve Spojených státech amerických pro svůj nenáročný a líbivý styl, pro který se vžilo označený happy sound, šťastný zvuk.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.