Noční běh pro Světlušku startuje dnes večer

28. březen 2019 05:00

Chcete si zaběhat téměř potmě a zároveň pomoct dobré věci? Pak si nenechte ujít dnešní Noční běh pro Světlušku.

Dnes večer odstartuje z plzeňského Depa 2015 již osmý Noční běh pro Světlušku. Vybrané peníze pomůžou lidem se zrakovým handicapem. Běh začíná v 19 hodin, registrační místa jsou ale otevřená už od půl šesté. Díky této charitativní akci, jejímž partnerem je také Český rozhlas Plzeň, se už podařilo vybrat 12 milionů korun a celkem se jí zúčastnilo více než 27 tisíc běžců.

Protože Světluška je dlouhodobým projektem Nadačního fondu Českého rozhlasu, měl už loni Český rozhlas Plzeň na startu několikačlenný tým. Letos se kolem depa a řeky Radbuzy bude pohybovat 12 zelených triček. Právě zelená je totiž barva Českého rozhlasu Plzeň a oblékne ji třeba Martina Sihelská, která poběží jako trasérka s nevidomým mladíkem. Poběží také třeba zprávařka Andrea Semešová, ředitel Zdeněk Levý nebo velký milovník běhu Lukáš Milota. Pro toho není problém ani dvacítka kilometrů, takže Běh pro Světlušku se svými třemi nebo šesti kilometry pro něj bude hračkou.

Celým večerem provází Stanislav Jurík. Ten přivítá  několik zajímavých hostů včetně startérů, jimiž letos budou herec Martin Stránský a trenér plzeňské juniorky Pavel Horváth. Přímo na trať se spolu s Pavlem Horváthem vydá další z hostů, ultramaratonec René Kujan, jenž je majitelem tří islandských rekordů. A protože René dorazí do Plzně včas, zvládne ještě návštěvu Českého rozhlasu Plzeň. Ve vysílání ho uslyšíte dnes v 15:30. 

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová
Spustit audio