Finský dezert z Ukrajiny

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Zuzany z Mariánských Lázní.

Ingredience
  • 10 dkg másla
  • 15dkg cukru
  • 5 mandlí
  • 3 vejce
  • 8-10 jablek
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • skořice
  • můžeme přidat rozinky

Postup:

Nakrájená jablka podusíme se skořicí, podle chuti můžeme přidat cukr. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, nasekané mandle, citrónovou šťávu, vychladlá jablka a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme do vymazaného, menšího pekáčku a pečeme při teplotě 150° C asi 15 - 20minut.

autor: posluchač

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.