Finský dezert z Ukrajiny
podle paní Zuzany z Mariánských Lázní.
Ingredience
- 10 dkg másla
- 15dkg cukru
- 5 mandlí
- 3 vejce
- 8-10 jablek
- šťáva z 1/2 citrónu
- skořice
- můžeme přidat rozinky
Postup:
Nakrájená jablka podusíme se skořicí, podle chuti můžeme přidat cukr. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, nasekané mandle, citrónovou šťávu, vychladlá jablka a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme do vymazaného, menšího pekáčku a pečeme při teplotě 150° C asi 15 - 20minut.
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.