Vařená vepřová roláda

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu.

Suroviny:

  • 80 dkg vepřového plecka
  • 40 dkg bůčku
  • 6 vajec
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce vegety
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli 

Postup:

Maso nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí a promícháme se všemi přísadami.

Do "tlačenkového střeva" natlačíme směs, zavážeme z obou stran a vaříme 45 minut z jedné strany a 45 minut z druhé strany. Vyjmeme a necháme dobře vychladnout.

Nakrájíme na plátky, obložíme zeleninou, přikusujeme kyselou okurku a pečivo.

autor: posluchač