Jehněčí roláda se sušenými švestkami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Romana Kareše ze Švejk restaurantu u Pětatřicátníků V Plzni.

Suroviny na nádivku:

850 g jehněčího masa
2 lžičky soli
1 vejce
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky sušené majoránky
3 snítky čerstvé majoránky
1 stroužek česneku
1 lžička cukru krupice
cibule
trochu vody
1 lžičku mletého černého pepře

Suroviny na roládu:

1,5 kg jehněčích žeber vcelku
stroužek česneku
sušenou majoránku
100 g mrkve
50 g celeru
hrst petržele
350 g sušených švestek
3 snítky čerstvé majoránky
1 lžička kmínu
1 lžíce másla

Postup:

Příprava nádivky:
Maso jemně umeleme, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli a ostatní suroviny. Vše dobře promícháme.

Příprava rolády:
Žebra vykostíme, mrkev a celer nastrouháme najemno, osolíme, ochutíme česnekem, posypeme sušenou majoránkou a nasekanou petrželí.

Na plát masa dáme mrkev, celer a sušené švestky. Poklademe nádivkou, zabalíme do rolády, přidáme čerstvou majoránku, pomažeme máslem, posypeme kmínek a zabalíme do potravinové fólie a do alobalu.

Pečeme při teplotě 90° C 4 hodiny.

Maso rozbalíme a dopečeme při teplotě 180° C 15-20 minut.

Doporučená příloha: bramborová kaše.

autor: šéfkuchař