Bramborový melšpajz

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle šéfkuchaře Ivo Růžičky

Suroviny:

Suroviny:

1kg syrových brambor
4 plátky slaniny
1 vejce
sůl,pepř
1 menší cibule
350 g masa (pečené maso, uzené maso, šunka)
majoránka
česnek
olej (tuk) na smažení
na trojobal: mouka, vejce, strouhanka

Postup:

Oprané brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Smícháme s osmaženou cibulkou, přidáme pokrájenou slaninu, vejce, majoránku, česnek, osolíme, opepříme. Přidáme pokrájené kousky masa, promícháme, zahustíme strouhankou a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji.

Příloha: zelenina, pečivo

autor: šéfkuchař