Jablečné řezy
podle paní Miloslavy z Chodova
Suroviny:
50 dkg hladké mouky
10 dkg másla
25 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
citrónová kůra
4 lžíce mléka
2 celá vejce
kakao
1 kg jablek
Na polevu:
12 dkg cukru
8 dkg 100% tuku
trochu vanilkového cukru
3 lžičky kakaa
1 lžička pudingového prášku
2 lžíce vody
2 lžíce rumu
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na 2 díly. Do jednoho dílu přidáme kakao. Vymažeme plech a na dno vyválíme tmavé těsto, na to rozložíme rozdušená jablka (nakrájená jablka rozdusíme v trošce vody a ochutíme skořicí a cukrem). Jablka přikryjeme světlou plackou. Vložíme do trouby a pečeme při 180°C po dobu 30 – 40 minut. Vychladlý moučník polejeme polevou a posypeme sekanými ořechy nebo kokosem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka