Ovesné karbanátky s kapustou
Recept Miroslavy Kolebabové – konzultantky zdravé výživy a poruch páteře
Suroviny:
jedna menší kapusta
150 g jemných ovesných vloček s klíčky
1 stroužek česneku
1 cibule
50g sojové mouky hladké plnotučné, strouhanka - může být i kukuřičná
1 vejce
sůl
mouku na obalení
olej na smažení
Příprava:
Kapustu uvaříme v osolené vodě, jemně rozsekáme nožem. Za tepla do ní přidáme ovesné vločky, sojovou mouku a pět lžic vývaru z kapusty. Nasekáme cibuli nadrobno a osmažíme ji na pánvi. Přidáme do směsi a přidáme utřený česnek a jedno vejce. Osolíme podle potřeby. Vytvoříme karbanátky nebo placičky, obalíme v mouce a osmažíme do zlatava. Podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.
Doporučení:
Do ovesných karbanátků můžete přidat mleté maso nebo bůček, vegetariáni si je mohou vylepšit nastrouhaným sýrem. Přidat můžeme i dušené houby. Chuť můžete vylepšit majoránkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka