Římovští hadi z pekařství rodiny Petrů
Podle vlastivědného gurmánského etnografa – spisovatele – autora kuchařských knih- Václava Malovického
Suroviny:
3 lžíce medu
3/4 kg hladké mouky
4 celá vejce
1/2kg práškového cukru
10 dkg tuku
na špičce nože amonia
1 lžíci mleté skořice
17-20 kousků rozdrceného či rozemletého hřebíčku
20 dkg hrubě mletých lískových oříšků
25 dkg vlašských ořechů
Postup:
Suroviny smícháme, dobře vypracované těsto dáme 24 hodin odpočinout. Utvoříme malé válečky, lehce je rozplácneme prsty a tvarujeme tak, aby iluze hada byla dokonalá. Pak upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.