Libečková polévka
Libečková polévka
recept pana Jaroslava z Plzně
Suroviny (na 4 porce):
25 g másla
2 středně velké nadrobno nakrájené cibule
4 polévkové lžíce jemně nasekaných lístků libečku
25 g hladké mouky
570 ml slepičího nebo zeleninového vývaru
275 ml mléka
sůl a pepř
2 středně velké nadrobno nakrájené cibule
4 polévkové lžíce jemně nasekaných lístků libečku
25 g hladké mouky
570 ml slepičího nebo zeleninového vývaru
275 ml mléka
sůl a pepř
Postup:
V hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni smažíme cibuli cca 5 minut, přidáme libeček, vmícháme mouku a za stálého míchání 1 minutu smažíme. Postupně vléváme vývar a vaříme na mírném ohni 15 minut. Přidáme mléko, osolíme a opepříme. Polévka nesmí vzkypět, aby se nesrazila.
Pokud chceme docílit citronovou chuť polévky, nahradíme libeček šťovíkem.
Pokud chceme docílit citronovou chuť polévky, nahradíme libeček šťovíkem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka